WIE ZIJN WIJ?

RE Landscape is opgericht door Ivan en Daan. Een duo met een passie voor de buitenruimte en een betere toekomst. Met RE Landscape willen zij hun visie tentoonstellen. Waarbij de focus op de waarde van de buitenruimte én het betrekken van de omgeving ligt. Vanuit hier is de visie ontstaan; Wij geloven in een toekomst waarin onze omgeving is opgebouwd uit bouwstenen die zijn hergebruikt of herbruikbaar zijn.

Deze stapelen wij samen met de lokale bewoners en ondernemers. Met deze visie gaan wij werken naar onze missie; een circulaire toekomst in zowel ontwerp als samenwerking, voor en door de volgende generatie. Op deze manier laat RE Landscape zien, wat voor impact zij maakt, en dit samen met haar omgeving te willen doen.

Heeft u een project waarmee wij u kunnen helpen?

Ontmoet het team van RE Landscape

Daan Mittelmeijer

Co- Founder & Ontwerper

Als kleine jongen heb ik altijd mee mogen kijken met mijn vader. Een modelmaker die vele tekeningen heeft gemaakt van producten. Voornamelijk technisch. Hij liet mij iets maken met de materialen die hij in de werkplaats had liggen en hielp vaak mee. Daarnaast heeft hij mij verschillende verhalen verteld en tekeningen laten zien van mijn opa en overgrootvader.

Beiden architecten en mijn overgrootvader heeft nog les gehad van Pierre Cuypers, de Architect van Amsterdam centraal. In mijn familie zit dus wel gevoel voor design en creativiteit. Door de vele aanrakingen met, en mijn interesse in design, wist ik dat ik hiermee iets wilde gaan doen.

Uiteindelijk ben ik voor de Landschapsarchitectuur gegaan. Voor mij nog onbekend maar achteraf de goede keuze geweest. Het vak heeft mij de kans gegeven om te werken aan de directe omgeving en daarmee een impact te maken in het leven van velen. Tijdens mijn stage heb ik gemerkt hoe leuk ik het vak vind. In gesprek gaan met opdrachtgevers, leren van andere goede ontwerpers, snappen wat verantwoordelijkheid als landschapsontwerper inhoudt en zo zijn er nog meer dingen. Wat echter wel bleef knagen is het gevoel dat ik niet mijn eigen visie heb kunnen laten zien.

Ivan Rodrigues de Miranda

Co- Founder & Owner

Vanaf jongs af aan was ik al bezig met natuur. Met een (oud-)biologie docent als vader heb ik dit met de paplepel ingegoten gekregen. Ik ben altijd een dromer geweest. Iets waarin ik mijn creativiteit volledig los kon laten. Door deze twee te combineren heb ik mijzelf dan ook weten te ontplooien tot landschapsontwerper. Met een voorstudie als toegepast bioloog heb ik kennis opgedaan in de wereld van flora en fauna, waarna ik deze kennis wist te combineren met gevoel voor ontwerp.

Wat voor mij de branche landschapsontwerp zo mooi maakt is dat ik direct effect heb op mijn leefomgeving. Met mijn creativiteit en kennis van groen en ecologie kan ik het landschap aantrekkelijker en functioneler maken.

Mijn grootste passie ligt dan ook bij het schetsontwerp, de creatieve fase. Hier kom ik het beste tot mijn recht. Tevens geniet ik van de verdere uitwerking van ecologische bouwstenen in een gebied. Het ecologische en functionele tegen de esthetische waarde aanhouden om te kijken of het goed samenvalt, vind ik altijd een interessant analyseproces. Ergens zal er een keerpunt moeten komen dat niet alles financieel gedragen wordt maar dat het beneficiair is aan de aarde.